Строително тенекеджийство

Строителното тенекеджийство включва комини, калкани, улами, капандури и др. Тези от тях, които нямат избраното покривно покритие, се обшиват с подходящ вид ламарина и надеждно се обезопасява срещу външни влияния /дъжд, сняг, пожар и др./. Отделните листове се свързват помежду си с фалцове, или се слепват с полиуретанов уплътнител.

Извършваме още: обшивка на стрехи, монтаж на улуци и водосточни тръби, които обикновено се изпълняват от поцинкована, пластифицирана, медна или друг вид ламарина на листи с дебелина 0,45 – 0,70 мм. Поцинкованата е податлива на корозия и изисква периодична поддръжка /боядисване/ на покрива.

Пластифицираната ламарина е със заводски нанесено цветно, полимерно PVC покритие. Основните ѝ предимства са устойчивост на корозия, надеждност и висока механична якост. Големият избор от цветове /по системата RAL/ на PVC ламарина, дава възможност на архитекти, строители и собственици на сгради, да реализират и най-смелите си мечти, граничещи само с тяхната фантазия. В последните години е популярно използването на цветни метали и сплави в т.ч. мед, титан, цинк и алуминий.

Някои от основните фактори, на които се дължи популярността и интереса към тези неевтини материали са факта, че те не корозират и имат имат елегантен матов цвят, запазващ се векове наред, придават престижност на сградите.